Michaela Forni

Publicerad 2013-08-31 09:24:00 i Texter, Vardag,

Kärlek. Aldrig så okomplicerat som folk säger, oavsett hur fin den är eller hur vackra människor man får stöta på i den. Vi har älskat och förlorat, vi älskar och hoppas på att få behålla. Jag har den ekade meningen i huvudet som omgivningen trycker in likt ett vandrande mantra;

 

Är det rätt så är det lätt.

 

Sån jävla bullshit ändå. När har något som spelar roll någonsin varit lätt hela vägen in i mål? När har en match mot en värdig motståndare varit lätt att vinna? När har lagningen av en avancerad och gudomligt god maträtt varit enkel att tillaga? När har en perfekt sminkning varit enkel att lägga? När har livets viktiga relationer mellan starka personligheter varit enkla från början till slut? Oavsett om vi talar om din relation till dina föräldrar, syskor, kollegor eller käresta.

 

Livet är inte alltid lätt. Att borsta tänderna på morgonen kan vara det. Tömma diskmaskinen. Gå samma bekanta väg till jobbet. Skicka ett mejl per automatik eller svara i telefon med vana. Inlärda sysslor är ofta lätta men precis som med sysslor är det kanske med relationer. De blir lättare i takt med att de blir vanor. En del av ens vardag. En person du vant rör dig i närheten av och som du vet var du har.

 

Men i början. De första, skakiga stegen när du ska testa något (eller någon) ny. Så skört det är då. Två bambi på hal is. Ovisshet som skapar osäkerhet och olikheter som skapar konflikter. Det tar tid att bygga hus som håller och det tar tid att bygga relationer med trygga grunder. Vi ska inte vara rädda för konflikterna. De är i många fall oundvikliga. Ingen människa kan göra alla rätt mot en människa man ska lära sig leva med. Det kan nog vara en god idé att inte sätta för höga krav på sin relation i början. Du kan inte vara fotbollsproffs över en natt och du kan inte bolla en relation felfritt över en natt heller. Välkomna diskussioner, olikheter och konflikter. Se de som utmärkta tillfällen att göra om och göra rätt. Låt misstag skapa den bästa versionen av dig själv och lita på att hen du vill leva med kommer att försöka göra likadant.

 

Jag frågade min mamma en gång om hon och pappa brukar bråka. Hon svarade; "Första året bråkade vi massor. Det tar tid att lära känna och förstå någon. Sen har det varit 24 år av förståelse, kärlek och kommunikation."

 

Precis så.

Lördag.

Publicerad 2013-08-31 08:33:56 i Vardag,

Oj vad jag åt god middag igår helt sjukt! Dock mådde jag inte speciellt bra.. Nåja Niklas började jobba 06.00 imorse sen hade jag tänkt få en sovmorgon och vila upp mig men självklart ska jag bli väckt tidigare. Nu ska jag hem och duscha sen har jag lovat att följa Sanna och se j18 match. Ikväll tror jag att planen var att hitta på något med Rebecca. 

15.59

Publicerad 2013-08-30 15:59:49 i Vardag,

Fredag och helg igen. Skönt! Fick en extremt lång lunch då jag inte behövde vara med på vård och omsorg lektionen. Så pappa var snäll och bjöd på lunch på 1906, var skönt att få prata med han eftersom det var jätte länge sen sist. Efter skolan har jag sovit med hunden liggandes på armen och jag vaknade just, var himla skönt faktiskt. Ikväll äter jag surströmming på Hemlunda och är med Angelika.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela